Infraroodverwarming

Woningen, gebouwen en oppervlaktes verwarmen kan op veel verschillende manieren de manier die we bijna allemaal kennen is de klassieke verwarming ook wel convector genoemd. Vandaag gaan we één specifieke manier van verwarmen bespreken en dat is het verwarmen met infrarood. Tevens bespreken we hoe je infraroodpanelen automatiseert met een smart home systeem.

Infraroodverwarming - hoe werkt het?

Infraroodverwarming zie je steeds vaker voorkomen in de praktijk, zowel in woningen als in commerciële omgevingen. Infraroodverwarming werkt door middel van elektromagnetische straling en werkt in vergelijking met traditionele verwarming totaal anders.

Een traditionele verwarming verwarmt de gehele ruimte terwijl een infraroodpaneel heel erg gericht verwarmt met een lange golf infrarood straling. Als je verwarmt met infrarood kan je de warmte als zonnewarmte ervaren, dit komt omdat door het opwarmen van de omgeving met infrarood er indirect warme lucht ontstaat, doordat opgewarmde objecten hun warmte weer afgeven aan de lucht. Hierdoor kan infrarood de ruimte egaal verwarmen.

Overal ter wereld te bedienen

Je kan de infraroodpanelen op afstand bedienen en je kan ze eenvoudig met een Z-Wave thermostaat configureren waardoor je de panelen kan laten werken in scènes en slimme oplossingen

Neemt geen ruimte in beslag

Omdat de panelen zich op het plafond of aan de muur bevinden nemen ze geen ruimte in beslag en passen ze in elk interieur door de moderne uitstraling

Eenvoudige installatie

Het enige wat je nodig hebt voor het installeren van een infraroodpaneel is een stopcontact. Je hoeft geen gas – waterleidingen aan te leggen zoals bij een klassieke verwarming.

Wat kan ik gebruiken om mijn infraroodpanelen te automatiseren?

Onderstaande producten worden veel toegepast bij elektrische verwarming en zijn zeer geschikt voor het bedienen van infraroodpanelen.

Heatit ZM Single Relay 16A
Qubino Smart plug 16A
Heatit TRM 3
Mogelijkheden met slimme infraroodpanelen
Vergeet nooit je verwarming

Door een Motion sensor op te hangen naast het infraroodpaneel, zal die alleen aangaan bij het detecteren van beweging. Wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd in de buurt van het paneel zal het paneel automatisch uitschakelen.

Geofencing

Zodra je onderweg bent naar huis schakelen de infraroodpanelen automatisch aan en wanneer je weer weg gaat schakelen ze automatisch uit. Door het gebruiken van geofencing weet jouw smart home wanneer je onderweg naar huis bent of net vertrokken ben van huis.

Schema’s maken

Door schema’s te maken zorg je ervoor dat de infrarood verwarming alleen aanstaat wanneer dit nodig is.

Blijf als eerste op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief