Real-time energie meten, de oplossing voor FIBARO gebruikers en installateurs

Voor vele van ons is het momenteel aan de orde ‘’hoe krijg ik inzicht in mijn energieverbruik”. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel je verbruik is als je energie wilt besparen. Door een goed inzicht in je verbruik weet je gelijk waar je kan bezuinigen. Wil je weten hoe je kan starten met het meten van je verbruik lees dan verder.

Inzicht in je energieverbruik met FIBARO & een P1 Meter

Met de P1 Meter WiFi Gateway is het mogelijk om de slimme meter te integreren in het FIBARO PRO smart home systeem. De informatie van de slimme meter wordt verstuurd naar de Home Center en opgeslagen in het in het energiepaneel. Hierdoor krijg je real-time inzicht in het actuele verbruik. Daarnaast geeft het energiepaneel inzicht in het totale verbruik, totale productie en het vermogen in (Amperage + Voltage) die langs de meter gaat. Je kan hierdoor uitbreiden naar een volledige oplossing, die je energiebalans in kaart brengt.

Oplossing met P1 meter dankzij de FIBARO Home Center 3 Lite & P1 Meter WiFi Gateway Bundle

Een slimme oplossing voor het meten van je energie in een bundel, wat krijg je?

Technische beschrijving & instructie FIBARO Energiepaneel
P1 Meter WiFi Gateway & Quick App for HC3/HC3L
FIBARO Home Center 3 Lite
Bekijk bundel
Waarom is de bundel juist handig?

Eenvoudig en direct aan de slag kunnen zonder vast te zitten aan een abonnement. Je kan gelijk je energieverbruik zien en gelijk je huis verder automatiseren.

Lees meer
Ik heb geen slimme meter (met P1 ingang)

Wij hebben een blog geschreven voor wanneer je nog beschikt over een analoge meter. Hoe kan je dan de energie meten?

Lees meer
De energiebalans

Energiebalans, wat is dat? En waarom is dit best belangrijk voor het inzicht in je verbruik? We beginnen met ‘’wat is energiebalans’’. Als je naar je energiebalans kijkt dan kijk je naar gedetailleerde informatie over de productie en consumptie van je woning. Omdat je soms je eigen opgewekte stroom direct gebruikt, komt dit niet langs de slimme meter, dus klopt uiteindelijk je energie rapport niet.

Een voorbeeld: het huishouden heeft een totaalverbruik van 20 kWh.
Er is een productie van 15kWh (PV-installatie) en er wordt 5 kWh geleverd via de netaansluiting. Er is dus geen teruglevering aan het net. De geproduceerde energie wordt direct verbruikt. Dit maakt de totaal consumptie 20.

Je energiebalans is belangrijk omdat je meer aan het sturen bent naar zoveel mogelijk eigen geproduceerde energie, waardoor je minder van een energiemaatschappij gebruikt. Dit door goed te letten op je energiebalans verbruik je dus minder energie.

Lees meer
Blijf als eerste op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief