Slimme uitbreidingen voor het FIBARO energie paneel

Krijg meer inzicht en controle over je woning met slimme uitbreidingen.

Bekijk de mogelijkheden.

Inzicht in de PV-installatie

Maak de productie van energie beschikbaar in het FIBARO PRO smart home systeem. Eindgebruikers kunnen zo eenvoudig hun real-time productie bekijken en ze krijgen te weten wat de productie is die gelijk in het huis wordt gestopt. Dit zorgt ervoor dat ze een beter beeld krijgen van het totaal verbruik. De slimme meters zijn de meest eenvoudige manier om de energieproductie van de PV-installatie te meten.

De meters zijn beschikbaar voor zowel 1-fase als 3-fase systemen en integreren naadloos in het energiepaneel, zodat eindgebruikers hun totale energieverbruik kunnen beheren.

Product: Qubino 3-Phase Smart Meter & Qubino Smart Meter

Beheer elektrische grootverbruikers

Bedien elektrische grootverbruikers (zoals een warmtepomp of boiler) op basis van dynamische energietarieven en PV-vermogen. Hiermee verhoogt de eindgebruiker het gebruik van eigen stroom en worden de elektriciteitskosten verlaagd.

Bij dit gebruiksvoorbeeld kan een gecertificeerd installateur adviseren, de mogelijkheden bekijken en ondersteuning bieden.*

Inzicht in de laadpaal

Krijg inzicht in het verbruik van je laadpaal en laad zoveel mogelijk doormiddel van het PV-vermogen. De integratie van laadpalen is eenvoudig toe te passen met een slimme meter.

Product: Qubino 3-Phase Smart Meter & Qubino Smart Meter

Beheer van elektrische verwarming

Elektrische verwarming is razendsnel in opkomst en de meest eenvoudige vorm om klimaat te automatiseren. Met geïntegreerde elektrische verwarming kan je schema’s maken en de temperatuur aanpassen op afstand. Daarnaast kan je eenvoudig het stroomverbruik beheren in het systeem. Zo kan je zien wat er verbruikt wordt, sturen op overtollig PV-vermogen of dynamische energietarieven.

Producten: Heatit TRM3 Thermostat & Heatit ZM Thermostat 16A. 

Bedienen van huishoudelijke-/elektrische apparaten

Krijg inzicht in het verbruik van de apparaten die vaak op stand-by blijven staan, zoals de TV en alle randapparatuur daar omheen. Als je apparaten namelijk op stand-by staan blijven ze onnodig stroom verbruiken. Als je thuis beschikt over een slimme stofzuiger gaat die vaak na stofzuigen op de lader, maar dit hoeft natuurlijk niet de hele dag, maak een scène wanneer de stofzuiger wel laad en wanneer niet zodat dit meer gebeurt doormiddel van het PV-vermogen of gunstige tijdens energietarieven

Product:FIBARO Wall Plug, Qubino Smart Plug 16A & Single Switch 2 

Wist je dat?

Wist je dat je met een Home Center van FIBARO eenvoudig kan uitbreiden? Hieronder twee voorbeelden.

Automatiseer verlichting

Al je verlichting automatiseren, wat is hier handig en leuk aan? Je kan eenvoudig via Google of Siri laten weten dat je thuis bent, waardoor alle lichten aanspringen. Je kan ervoor zorgen dat je lichten nooit onnodig aan blijven staan zodra je het huis verlaat, wanneer je naar bed gaat of zelfs wanneer er gemeten wordt dat het licht genoeg is buiten.

Product: FIBARO Motion Sensor, FIBARO Dimmer 2, FIBARO Switch 2

Monitor dreigend gevaar

Weet altijd wat er speelt in huis. Door het plaatsen van een slimme Smoke Sensor of een Slimme CO Sensor weet je altijd wat er thuis gebeurt. Je ontvangt namelijk een melding wanneer er gevaar is. Tevens kan je er bijvoorbeeld voor zorgen met een smart home dat zodra er te veel CO wordt gemeten de ramen automatisch worden geopend.

Lees meer over de slimme Smoke Sensor
Blijf als eerste op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief