Nieuwsbrief Maart 2021

Hierbij informeren we je graag over het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom FIBARO.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • FIBARO Home Center 3 Lite leverbaar uit voorraad
 • Nieuwe Pro Guides voor gecertificeerde installateurs
  • Integratie van Tedee Smart Lock in HC3 en HC3L
  • Heatit Z-Smoke onderling koppelen
  • Optimaliseren Z-Wave netwerk met FIBARO apparaten
  • Gateway Connection met HC3
 • Pro Academy nieuws – Update 5.062 (BETA) FIBARO HC3 en HC3L
  • Ondersteuning Motion Sensor Heatit Z-Smoke
  • Noodnetwerk functie toegevoegd
  • Gateway Connection BETA

FIBARO Home Center 3 Lite op voorraad

De FIBARO Home Center 3 Lite is direct uit voorraad leverbaar. Mocht je het nieuws hebben gemist, bekijk het persbericht over de perfecte hub voor lichtere smart home gebruikers.

Tevens vind je op de Pro Academy een document met de meest gestelde vragen en antwoorden over de Home Center 3 Lite. Bijvoorbeeld: Wat zijn de grootste verschillen met de vorige Home Center Lite en de Home Center 3? Wat zijn de restricties van en aanbevelingen voor de Home Center 3 Lite? Voor welke doelgroep is de Home Center 3 Lite het meest geschikt en nog veel meer.

Pro Academy nieuws

Integratie van Tedee & FIBARO Home Center 3 (Lite)
Tedee Smart Lock is een premium slot voor het bedienen van je deur. Het slot is slim, stijlvol en te integreren met FIBARO. Dankzij de krachtige API integratie is er een directe terugkoppeling over de status van het slot in het FIBARO Systeem en de Tedee omgeving.

Op de Pro Academy vind je een integratie handleiding tussen het Tedee Smart Lock & de FIBARO Home Center 3 (Lite).

Bekijk Academy

Z-Smoke rookmelders met elkaar koppelen
De regelgeving wat betreft rookmelders is recent gewijzigd in België en zal in de nabije toekomst wijzigen in Nederland. Vanaf 1 juli 2022 wordt het verplicht om in alle Nederlandse woningen een optische rookmelder te installeren. De Heatit Z-Smoke (230V) rookmelder is draadloos te koppelen via associaties. Je vind een instructie op de academy hoe je de koppeling tussen de rookmelders maakt.

Bekijk Academy

Optimaliseren Z-Wave netwerk met FIBARO apparaten
De handleiding bevat een set met parameters die aangepast kunnen worden voor het verminderen van het totale Z-Wave verkeer.

Bekijk Academy / Download PDF

Home Center 3 – Gateway Connection
Wil je het bereik van de Home Center 3 vergroten? Of wil je meerdere Home Centers 3 zichtbaar in de Home Center App? Gateway Connection is de oplossing die je zoekt! Lees de instructie op de Pro Academy over het koppelen van meerdere Home Centers 3.

Bekijk Academy

Update 5.062 BETA

FIBARO Home Center 3 & Home Center 3 Lite

De update bevat ondersteuning voor het template van de Heatit Z-SmokeHeatit Z-Temp2, toevoegen van een tweede WiFi netwerk als noodnetwerk en bugfixes bij Gateway Connection bij meerdere Home Centers 3. Het totale changelog is beschikbaar op de Pro Academy: