Automatiseer je verlichting met de Aqara Wall Switches. Je hebt verschillende Wall Switches bij Aqara, namelijk met nuldraad en zonder nuldraad, dubbele knoppen en enkelen knoppen. Maar wat zijn nu precies de verschillen en hoe werkt het? Lees het allemaal in dit onderstaande blogartikel.
De Aqara Smart Wall Switches zijn te gebruiken om scènes te starten in huis of je lichten aan of uit te schakelen. Dankzij de Aqara App kan je elk moment van de dag aanpassen waar op dat moment de Wall switch voor nodig is. De Wall Switches zijn eenvoudig te installeren. Je monteert de schakelaar aan een wandaansluitdoos met de bijgevoegde schroeven en monteert de schakelaar plaat. Ze komen in de vormen: Met Neutral, zonder Neutral, dubbele schakelaar, enkele schakelaar. De schakelaar kan gebruikt worden met andere Zigbee apparaten of ‘’domme’’ apparaten in huis. Het werkt via het Zigbee 3.0 protocol.
Aanwezigheid simulatie
Het moment dat je van huis weggaat kan je een scène activeren die doet alsof je nog thuis ben. Bijvoorbeeld als je een week op vakantie gaat. Je lichten zullen elke avond op 19:00 uur aanspringen en om 6:00 uur uit. Hierdoor lijkt het alsof je thuis ben, waardoor het minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers om een kijkje te nemen.
Scène activatie
Je kan je lichten automatiseren. Als je dan langs een motion sensor loopt zullen je lichten aanspringen en hoef je niet meer naar de knop te zoeken.
Huisstatus wijzigen van afwezig naar aanwezig
Door een scène aan een knop toe te voegen van een Aqara smart Wall switch kan je ervoor zorgen dat je huis weet wanneer je thuis ben en wanneer je weggaat. Als je dan op de knop drukt zal je huis bij binnenkomst alle lichten inschakelen en wanneer je weggaat alle lichten uitschakelen en het alarm inschakelen.
De producten met een nuldraad (With Neutral), brengt drie belangrijke voordelen met zich mee:
-
Het is een repeater voor het Zigbee netwerk, versterkt de verbinding tussen je smart home apparaten.
-
De apparaten hebben actieve energie meting, hierdoor meet het product hoe veel energie wordt verbruikt.
-
Ingebouwde beveiliging tegen overbelasting. Dit zorgt voor bescherming tegen mogelijke overbelasting of kortsluiting.
Voor een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen een installatie met en zonder nul kan je de volgende video bekijken:
Houd altijd rekening met de lokale regelgeving en installatievoorschriften, neem bij twijfel altijd contact op met een gecertificeerd installateur.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief